☆☆☆ Berker S1 Inbouw Dimmer – Tot 500W – Halogeen – Drukwissel – Polarwit uitzonderlijke koopjes

☆☆☆ Berker S1 Inbouw Dimmer – Tot 500W – Halogeen – Drukwissel – Polarwit uitzonderlijke koopjes

Berker S1 Inbouw Dimmer - Tot 500W - Halogeen - Drukwissel - Polarwit in Exmorrazijl / Eksmoarresyl

Dimmer is geschikt voor gloeilampen, 230 Volt halogeenlampen en 12 V halogeen lampen met spoelkerntrafo. De dimmeer heeft een dimvermogen 60 tot 600 Watt.

Deze dimmer bevat 1 knop waarmee doormiddel van drukken een lamp in en uit geschakeld kan worden. Tevens kan men doormiddel van draaien de lamp dimmen.

Specificaties:
– Schakelt maximaal: 500 Watt, 230 volt (zonder transormator) en 12 volt met transormator (geen elektronische)
– Aan en uit: Drukken
– Schroefsysteem: elektriciteitsdraden zijn met schroeven te monteren
– Materiaal: niet-geleidende kunststof
– Geschikt voor: Berker S1, 1 lamp

Toepassing van het product:
Deze dimmer bevat 1 knop die doormiddel van drukken in en uit te schakelen is. Tevens kan men doormiddel van draaien de lamp dimmen. Men kan met deze dimmer 1 lamp schakelen van maximaal 500 watt. Men kan met deze dimmer lampen dimmen zonder transformator als zowel met een transformator. Let wel, men kan met deze dimmer geen elektronische tranformators dimmer. Het verschil tussen een gewone transformator en een elektronische transformatorkan men als volgt zien. Een gewone transformator is een grote zware blok en een elektronische transformator is veel kleiner en lichter. Deze transformators zitten doorgaans al bij de verlichting verpakt. Optie: Deze dimmer kan ook gebruikt worden als wisselschakelaar. Een wisselschakelaar kan bijvoorbeeld ook worden gebruikt bij het bed. Op deze plek kan het licht dan worden ingeschakeld. Door het plaatsen van nog een wisselschakelaar bij bijvoorbeeld de deur van de slaapkamer, kun je bij de deur de lamp weer uit schakelen.

Wat zit er in de verpakking?
Deze dimmer wordt geleverd als los element en is exclusief afdekraam.

Wat heb ik nog meer nodig?
Deze dimmer is te combineren met alle afdekramen en overige producten van de Berker S1 serie. Zo kun je altijd je eigen samenstelling van schakelmateriaal in de muur maken, bijvoorbeeld een combinatie met ook een stopcontact en/of radio/tv aansluiting.

Hoe monteer ik mijn schakelmateriaal?
Er zijn vele mogelijkheden om nieuw schakelmateriaal in je woning te plaatsen en je huis zo van alle gemakken te voorzien.

De elementen (stopcontacten/schakelaars/dimmers) en afdekramen (1 t/m 5-voudig) worden verkocht als 2 losstaande artikelen. Op deze manier kunnen alle mogelijke combinaties worden gecreëerd om alle apparaten in huis van stroom te voorzien.

De inbouwelementen schroeft je aan de inbouwdoos welke verwerkt zit in de muur. Wanneer u inbouwelementen gebruikt zitten de leidingen altijd verwerkt in de muur.
De opbouwelementen worden gebruikt wanneer de leidingen over de muur lopen.

Stappenplan monteren van schakelmateriaal: Dimmer
1. Schakel de stroom, van de betreffende groep(en), uit. De hoofdschakelaar vindt u in de groepenkast waarmee u de stroomtoevoer kunt uitschakelen.

2. Controller of er geen spanning meer staat op de bedrading, gebruik hiervoor een spanningzoeker

3. Ontmantel (strip) de bedrading ongeveer 1.5 cm van de uiteinden van de draden.

4. De Dimmer aansluiten:
Een dimmer werkt hetzelfde als het aansluiten van een schakelaar.
Sluite het bruine VD- draad op het rode contact (L/P ) aansluiten. De twee overgebleven draden kan je op de andere contactpunten op de wisselschakelaar aansluiten.

Wel moet u goed kijken dat u de juiste dimmer neemt. Lees altijd de productomschrijving van de dimmer om te beoordelen of de dimmer in uw situatie gebruikt kan worden. Er zijn namelijk gloeilampdimmers en halogeen en LED dimmers.

5. De Dimmer is nu aangesloten op het stroomnetwerk. Stop de 2 pollige schakelaa terug in de inbouwdoos in de muur en schoef de Dimmer vast op de muur.

6. monteer eventueel een afdekraam om de Dimmer

7. Schakel de stroom weer in en controleer of de schakeling naar behoren werkt.

Tips & Tricks:
– Zorg dat u voor het monteren van uw schakelmateriaal eerst de spanning van het net haalt!
– Maak gebruik van een spanningsmeter zodat u zeker weet dat de spanning volledig is uitgeschakeld.
– Zorg voor goed geïsoleerd gereedschap waarbij uw handen tijdens gebruik geen contact maken met metalen delen.
– Bij aanschaf van stopcontacten houdt rekening met kinderbeveiliging en zorg er voor dat kinderen geen vingers of voorwerpen in het stopcontact steken. (EAN code: 8711332153501 Hoe moet ik mijn dimmer aansluiten?) (ID: 9200000012097613 Berker) Ben je een klussenerop in Exmorrazijl / Eksmoarresyl ? Berker S1 Inbouw Dimmer - Tot 500W - Halogeen - Drukwissel - Polarwit in Exmorrazijl / Eksmoarresyl

Doe het zelf benodigdheden kopen in Friesland

Meestal wordt jouw item “Berker S1 Inbouw Dimmer – Tot 500W – Halogeen – Drukwissel – Polarwit” gratis aan huis bezorgd! En vaak kan je zelfs ook later betalen. 2019 belooft een boeiend jaar te worden met betrekking tot enkele interessante tools Lichtdimmers in de streek van Súdwest-Fryslân (Nederland).

Online in Súdwest-Fryslân

Er zijn veel manieren om een artikel te kopen. Weet dat dit een gekend merk is: Gamma enz.


Er zijn veel winkels nabij Súdwest-Fryslân. Meestal kan je hem ook via het internet aanschaffen, bv. via de winkels van ons allemaal www.klussenerop.nl Berker S1 Inbouw Dimmer - Tot 500W - Halogeen - Drukwissel - Polarwit in Exmorrazijl / Eksmoarresyl


Reageren is niet mogelijk.